Historia

Välkänt varumärke

Esberitox är ett välkänt varumärke som används i många länder. Esberitox kommer från Tyskland där det precis som i Sverige är ett av de mest använda läkemedlen vid förkylningssymptom. I Tyskland har Esberitox funnits och använts sedan 1927.

Det som övertygat många användare i både Tyskland och Sverige är det stora antalet undersökningar och studier som redovisats kring de örtsubstanser som Esberitox innehåller.

Välkänd tillverkare

Esberitox tillverkas av läkemedelsföretaget Schaper & Brümmer, ett av Tysklands största läkemedelsföretag med inriktning på naturliga substanser. Sedan 1978 är Esberitox registrerat läkemedel i Tyskland och under 80-talet påbörjades ett omfattande arbete, vilket lett fram till flera publicerade studier.

Lång användning

I Sverige har Esberitox funnits sedan 1994 och har under många år varit ett av de mest använda växtbaserade läkemedlen vid förkylningsbesvär. Esberitox är sedan den 1 juli 2012 ett traditionellt växtbaserat läkemedel. Indikationen för ett traditionellt växtbaserat läkemedel grundar sig uteslutande på erfarenhet av långvarig användning.

Esberitox forte blev 2014 ett registrerat läkemedel i Tyskland. Sedan juni 2016 är Esberitox forte även godkänt i Sverige, som ett traditionellt växtbaserat läkemedel.


Sidan uppdaterades: 7 oktober, 2016