Hur fungerar Esberitox?

Esberitox är en unik kombination av tre välkända medicinalväxter - Baptisia, Tuja och Echinacea, vilka var för sig har effekt vid förkylningsbesvär. Dessa tre substanser kombineras så att de tillsammans får ett unikt brett verkningsspektrum. Esberitox hjälper och stödjer kroppen för att lindra förkylningssymptom såsom snuva och hosta.

Innehåll

EchinaceaEchinacea

Echinacea är en av våra bäst dokumenterade läkeväxter. Echinacea purpurea (Röd solhatt) och Echinacea pallida (Läkerudbeckia, tidigare kallad Blek solhatt) finns i Esberitox. Användningen av Echinacea har sitt ursprung hos Nordamerikas indianer. 

 

BabtisiaBaptisia

Baptisia tinctoria är en art med ursprung i östra delen av Nordamerika, där den har använts av urbefolkningen i hundratals år. Såväl växten som roten har en stark arom.

 

ThujaTuja

Thuja occidentalis tillhör familjen Cupressaceae (cypressväxter). Det är skotten, såväl färska som torkade som används i Esberitox. Skördetid är juni – juli då de aktiva ämnena har en optimal koncentration. Tuja har under flera hundra år använts inom traditionell medicin.


Sidan uppdaterades: 25 november, 2016